Založit novou webovou stránku nebo e-shopChci nový web

Nechcete se vzdát v chladných měsících pečeného masa nebo zeleniny na kameni? Máme pro Vás typ. yes

Kámen do trouby. Příprava je velmi jednoduchá.

Nejvhodnější rozměr kamene je 30x30x3cm.

Péct můžete jak maso, tak třeba tortilly nebo pizzu.

 

Používání kamene v troubě

  • - kámen musí být před každým použitím  na povrchu zbavený nečistot
  • - do STUDENÉ trouby vložte kámen, který jste natřeli jemnou vrstvou oleje na mřížku, která je ve spodní 1/3 trouby a nastavte na 220°C, rozehřívejte cca 15min.
  • Zkuste, jestli je již kámen připravený vložením masa, nebo zeleniny na kámen. Pokud ne, nahřívejte dál
  • - plynovou troubu nastavte na vyšší stupeň, ohřev oboustranný
  • - pokud chcete péct pečivo, vložte do spodní části trouby šálek se studenou vodou
  • - po ukončení pečení ponechte rozpálený kámen vychladnout přirozenou cestou!

Zásadně ho nezchlazujte vodou. Studený kámen čistěte teplou jarovou vodou, pro odstranění spečené vrstvy na vyleštěném povrchu kamene můžete použít škrabku (špachtli).

  • - i když to na první pohled nevypadá, kámen je opravdu VELMI HORKÝ! – NEBEZPEČÍ POPÁLENÍ!

 

 Recepty na pečení v troubě:

  

TOPlist
TOPlist